Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Kiaušinių kokteilio ir Cabrette sūrio pyragėlis

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 1 puodelio miltų;
  • ¼ šaukštelio malto imbiero;
  • ¼ šaukštelio malto muskato;
  • ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono;
  • ⅛ šaukštelio gvazdikėlių;
  • ¼ šaukštelio druskos;
  • ½ puodelio sviesto;
  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
  • 230 g Cabrette sūrio;
  • Pusės puodelio smulkaus cukraus;
  • ¾ puodelio riebaus Kiaušinių kokteilio ( EGGNOG).

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių. Sudėkite į mikserį sviestą ir rudajį cukrų ir išmaišykite iki purios masės. Sudėkite į masę du kiaušinius, maltą imbierą, muskatą, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir šaukštelį vanilės ekstrakto. Po truputį maišant pilkite miltus. Gautą masę sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje 20 minučių kol lengvai paruduos viršus. Tuo metu į mikserį sudėkite sūrį, cukrų ir maišykite iki purios masės.Įpilkite kiaušinių kokteilį, šaukštelį vanilės ekstrakto ir vėl viską gerai išmaišykite. Įmuškite vieną kiaušinį ir lėtai maišykite iki vientisos masės. Gautą masę užpilkite ant pagrindo viršaus ir sumažinus orkaitę iki 150 laipsnių kepkite iki kol viršus gražiai paruduos ( maždaug 30-40 min.) Iškeptą pyragą atvėsinkite. Papuoškite grietinėle ir maltu muskatu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI