Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Švieži sūriai

Sūris vynuogių lapuose su česnakais ir alyvuogėmis

Kreminis sūris, įvyniotas į graikiškų vynuogių lapus, pagamintas iš karvių pieno kvarko (mažo riebumo varškės tipo sūris) ir šviežaus sviesto. Sūris pagardintas česnakais ir alyvuogėmis, petražolėmis, krapais. Ragaujant jaučiami švelnus pieno ir stiprus česnako aromatai, maloniai susipinantys tarpusavyje jų bei alyvuogių, prieskoninių žolelių skoniai.

Kilmės šalis

Vokietija

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Kreminis sūris yra populiarus pieno produktas, žinomas dėl savo kreminės tekstūros ir švelnaus, šiek tiek aštraus skonio. Štai bendra kreminio sūrio sūrio gamybos apžvalga:

Pieno ir grietinėlės pasirinkimas: aukštos kokybės pienas ir grietinėlė yra labai svarbūs gaminant kreminį sūrį. Naudojamas pienas ir grietinėlė turi būti šviežūs ir be jokių pašalinių skonių.

Pasterizavimas: pienas ir grietinėlė kaitinami iki tam tikros temperatūros, kad jie būtų pasterizuoti, o tai reiškia, kad sunaikinamos kenksmingos bakterijos, išsaugant naudingus fermentus ir bakterijas, kurios prisideda prie sūrio skonio ir tekstūros.

Rūgštinimas: Pieno rūgšties bakterijų kultūra dedama į pieno ir grietinėlės mišinį. Ši kultūra piene esančią laktozę fermentuoja į pieno rūgštį, dėl kurios sumažėja mišinio pH ir jis tampa rūgštesnis. Rūgštinimo procesas yra būtinas norint pasiekti būdingą kreminio sūrio skonį.

Krešėjimas: parūgštinus, pridedami fermentai (dažniausiai šliužo fermentas), kurie padeda koaguliuoti pieno baltymus ir suformuoti varškę. Varškė yra vientisa masė, kuri atsiskiria nuo skystų išrūgų.

Pjaustymas ir nusausinimas: varškė supjaustoma mažais gabalėliais, todėl išsiskiria daugiau išrūgų. Tada varškė ir išrūgos atskiriamos.

Kremo papildymas: grietinėlė dedama į varškę, kad padidintų riebumą ir sukurtų kreminiam sūriui būdingą kreminę tekstūrą.

Maišymas ir kaitinimas: varškės ir grietinėlės mišinys kruopščiai išmaišomas ir pašildomas iki tam tikros temperatūros, kad būtų pasiekta norima konsistencija ir tekstūra.

Sūdymas: norint sustiprinti kreminio sūrio skonį, įdedama druskos.

Aušinimas ir laikymas: kreminis sūris greitai atšaldomas ir laikomas tinkamoje temperatūroje, kad būtų išlaikytas šviežumas.

Geriausiai tinka su

Maistas

Su įvairia duona arba arba vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Baltas pusiau sausas vynas.