Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Švieži sūriai

Sūris Mozzarella mini Valcolatte

Tai mažų rutuliukų formos Mozzarella. Šviežias, švelnus, minkštas, nebrandintas sūris, pagamintas iš pasterizuoto pieno, laikomas sūryme. Sūris yra baltai gelsvos spalvos, savo sudėtyje neturi jokių konservantų. Mozzarella pasiekia vartotoją panardinta į sūrymą, kuriame ji ir buvo suformuota. Tai padeda išlaikyti šiam sūriui būdingas skonines savybes bei prailgina jo galiojimo laiką. Sūrio pateikimas mažų rutuliukų forma – gamintojo siekis įtikti pirkėjui pagaminant sūrį, kuris pritaikytas greitam ir patogiam vartojimui.

Kilmės šalis

Italija

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Valcolatte sūrių gamybos įmonė yra vienas iš seniausių verslų Italijos teritorijoje, kur sūrį gamina jau duagiau nei keturios kartos. Gamybos procese naudojamas pienas tik iš Italijos vietinių ūkių. Mozzarella sūris yra kilęs iš Lombardijos regiono, Italijoje, kuris garsėja kaip pagaminantis daugiausiai pieno regionas visoje Italijoje bei žymus savo senomis kulinarinėmis tradicijomis, stebinančiomis ne tik mėgėjus, bet ir įmantrios virtuvės profesionalus. Mozzarella gamybos procese naudojamos švarios starterinės kultūros, kurios aprūpina sūrį naudinga mikroflora, suteikiančia sūriui unikalų skonį ir apsaugančia jį nuo kenksmingų bakterijų. Prapjovus Mozzarella sūrį, galite pastebėti pieno lašelius, kaip sako italai: „ tikroji Mazzarella verkia pienu “. Brangiausias ingridientas – tai raugo kultūros, kurių gamybos technologijos yra saugomos paslaptyje. Mozzarellos sūris nepaprastai naudingas. Jame gausu vitaminų A, D, būtinų amino rūgščių, polisacharidų, mineralinių medžiagų, mikrokultūrų, teigiamai veikiančių imuninę sistemą bei medžiagų apykaitą organizme.

Geriausiai tinka su

Maistas

Pomidorai, bazilikas, salotos.

Gėrimai

Itališkas rožinis arba baltas vynas.