Gurmaniškas mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas Auvergne regione, Prancūzijoje. Dažniausiai yra cilindro formos, minkštos tekstūros, švelnaus skonio, turintis vaisių ir grybų prieskonius, 50 % riebumo. Turtinga Auvergne regiono augmenija, šiltos ilgos vasaros suteikia šiam sūriui puikų žemišką skonį bei aromatą.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
Forme d’Ambert pavadinimas kilęs nuo lotyniško žodžio – forma. Jis pradėtas pardavinėti kaimo turguje, Ambert gyvenvietėje, nuo kurios ir kilęs šio sūrio pavadinimas. Pasak legendos Arverne gentis jau 52 metais prieš Kristų vartojo šį sūrį Gergovios mūšio metu. IX amžiuje Chaulme stovėjusios koplyčios akmeninėje sienoje galima rasti septynis išraižytus prievolinės rentos simbolius, kurie teigia, kad baudžiauninkai privalo kasmet atiduoti savo duoklę: sviestą, dešrą, kumpį, kiaušinius, šieną, grūdus ir sūrį Forme d‘Ambert.
Užkandžiai, salotos, sumuštiniai, sūrio suflė.
GėrimaiSausas raudonas vynas.