Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno, puikios kreminės tekstūros, padengtas balta plutele, o vidus išvagotas mėlynojo pelėsio skylutėmis. Carré d'Aurillac pagamintas Saint-Mamet-la-Salvetat regione, Prancūzijos pietuose, brandinamas daugiau nei keturias savaites.
Carré d'Aurillac gaminamas pagal unikalų receptą, paveldėtą iš nuostabaus Auvergne regiono sūrio gaminimo tradicijų. Sūris pasižymi marmurine išvaizda, kremine tekstūra. Specifinė know-how metodika padeda nustebinti unikaliu šio sūrio skoniu. Pienas gamybos metu kruopščiai parenkamas ir sumaišomas su peniciliumo bakterija, ji padaro šį marmurinį sūrį salstelėjusio skonio. Gamybos metu taip pat laikomasi įprasto pelėsinio sūrio gamybos proceso, kuriame yra ir vadinamoji sūrio “susiuvimo” fazė, suteikianti Carré d'Aurillac sūriui galimybę kvėpuoti ir įgauti unikalų skonį. Prieš patiekiant šį sūrį, būtina jį palaikyti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Tada geriau atsiskleidžia sūrio aromatas.
Salotos, sūrio fondiu, vienas kaip užkandis.
GėrimaiRaudonas Côtes d'Auvergne arba baltas Rivesaltes vynas.