Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su mėlynuoju pelėsiu

Sūris Carre d'Aurillac

Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno, puikios kreminės tekstūros, padengtas balta plutele, o vidus išvagotas mėlynojo pelėsio skylutėmis. Carré d'Aurillac pagamintas Saint-Mamet-la-Salvetat regione, Prancūzijos pietuose, brandinamas daugiau nei keturias savaites.

Kilmės šalis

Prancūzija

Brandinimo trukmė

4 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Carré d'Aurillac gaminamas pagal unikalų receptą, paveldėtą iš nuostabaus Auvergne regiono sūrio gaminimo tradicijų. Sūris pasižymi marmurine išvaizda, kremine tekstūra. Specifinė know-how metodika padeda nustebinti unikaliu šio sūrio skoniu. Pienas gamybos metu kruopščiai parenkamas ir sumaišomas su peniciliumo bakterija, ji padaro šį marmurinį sūrį salstelėjusio skonio. Gamybos metu taip pat laikomasi įprasto pelėsinio sūrio gamybos proceso, kuriame yra ir vadinamoji sūrio “susiuvimo” fazė, suteikianti Carré d'Aurillac sūriui galimybę kvėpuoti ir įgauti unikalų skonį. Prieš patiekiant šį sūrį, būtina jį palaikyti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Tada geriau atsiskleidžia sūrio aromatas.

Geriausiai tinka su

Maistas

Salotos, sūrio fondiu, vienas kaip užkandis.

Gėrimai

Raudonas Côtes d'Auvergne arba baltas Rivesaltes vynas.