Tobulas originalaus Itališko Gorgonzola sūrio (kreminis sūris, kuriame gausu tauriojo mėlynojo pelėsio) ir Mascarpone sūrio derinys. Dolcetto Gorgonzola & Mascarpone sūris gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno. Sudėtyje yra 73% riebalų.
Malonaus kvapo ir intensyvaus skonio „Dolcetto“ yra produktas, sujungiantis du skirtingus aštraus skonio sūrius: maskarponę, kuri sudaro 60%, ir gorgonzolą, kuri sudaro 40%. Sūris yra pakaitomis su maskarponės ir gorgonzolos sluoksniais ir pasižymi gana minkšta pastos tekstūra. „Dolcetto“ yra vienas iš pirmaujančios Gorgonzola DOP gamybos įmonės, produktų.
Puikiai dera su daugeliu patiekalų kaip: makaronai, ryžiai ir rizotas, pica, polenta.
GėrimaiDera su raudonuoju vynu: Barbareskas, Cabernet Sauvignon, Gattinara, Chianti, Amarone, Brunello di Montalcino. Taip pat puikiai dera su desertiniais vynais, tokie kaip Marsala, Moscato ar Passito.