Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su mėlynuoju pelėsiu

Maskarponės ir gorgoncolos sūris Dolcetto Igor

Tobulas originalaus Itališko Gorgonzola sūrio (kreminis sūris, kuriame gausu tauriojo mėlynojo pelėsio) ir Mascarpone sūrio derinys. Dolcetto Gorgonzola & Mascarpone sūris gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno. Sudėtyje yra 73% riebalų.

Kilmės šalis

Italija

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Malonaus kvapo ir intensyvaus skonio „Dolcetto“ yra produktas, sujungiantis du skirtingus aštraus skonio sūrius: maskarponę, kuri sudaro 60%, ir gorgonzolą, kuri sudaro 40%. Sūris yra pakaitomis su maskarponės ir gorgonzolos sluoksniais ir pasižymi gana minkšta pastos tekstūra. „Dolcetto“ yra vienas iš pirmaujančios Gorgonzola DOP gamybos įmonės, produktų.

Geriausiai tinka su

Maistas

Puikiai dera su daugeliu patiekalų kaip: makaronai, ryžiai ir rizotas, pica, polenta.

Gėrimai

Dera su raudonuoju vynu: Barbareskas, Cabernet Sauvignon, Gattinara, Chianti, Amarone, Brunello di Montalcino. Taip pat puikiai dera su desertiniais vynais, tokie kaip Marsala, Moscato ar Passito.