Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su mėlynuoju pelėsiu

Mėlynojo pelėsio ožkų pieno sūris Igor

Blu di Capra – modernus sūris, kuriame dera ožkos pieno ir tradicinio mėlynojo pelėsinio sūrio aromatas. Brandinamas ne ilgiau kaip 50 dienų, tai pusiau minkštas sūris, kuriam būdinga mėlyna spalva suteikiama dėka Penicillium pelėsio.

Kilmės šalis

Italija

Pieno rūšis

ožkų pienas

Istorija ir išskirtinumas

Blu di Capra yra idealus produktas šiuolaikiniams vartotojams, kurie vis labiau suvokia mitybos ir sveikatos aspektus, susijusius su sūrio vartojimu, tačiau tuo pat metu nenori atsisakyti skonio bei kokybės. Blu di Capra yra puikus subtilaus skonio ir aukštos maistinės vertės derinys. Nors jo skonis yra tinkamos pusiausvyros tarp būdingo ožkos pieno kvapo ir mėlynųjų natų, rezultatą lemia didelis vitaminų bei kalcio balansas ir mažas cholesterolio kiekis.

Geriausiai tinka su

Maistas

Blu di Capra yra labai skanus sūris, garsus prie jo pridedamas patiekalas – polenta. Jis taip pat puikiai tinka kaip gnocchi ir makaronų pagardas. Norint visapusiškai mėgautis, patariame tyrą paragauti su fokačija (focaccia) arba duona.

Gėrimai

Struktūriniai raudonieji vynai, tokie kaip 'Corte Manara' Amarone arba Passito valgio pabaigoje.