Gamintojo - Fromageries Papillon SAS pasididžiavimas. Šis sūris gaminamas iš neapdoroto Lacaune avių pieno, yra trapios, kreminės tekstūros, išskirtinai baltos spalvos su intensyviai mėlynu pelėsiu. Jo gamyboje naudojamas natūraliai išaugintas pelėsis, kuris išsiraizgo po visą sūrį jam bręstant Roquefort kaimelio olose. Užtikrindamas šio rokforo kokybę, gamintojas atlieka 200 testavimų nuo gamybos pradžios iki produkto sufasavimo. Skaniausias, kai patiekiamas kambario temperatūros.
Populiarus Prancūzijos mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas iš Lacaune veislės avių pieno. Sūris maždaug penkis mėnesius brandinamas natūraliuose Combalou urvuose Roquefort-sur-Soulzon gyvenvietėje, Prancūzijos pietuose. Tai aštrus, trapus ir šiek tiek drėgnas sūris, turintis savitas mėlynojo pelėsio "venas".
Pats prabangiausias iš mėlynųjų pelėsinių sūrių, pagamintas iš nepasterizuoto Lacaune avių veislės pieno. Lacaune – speciali avių veislė, prisitaikiusi prie atšiaurių klimato sąlygų Pietų Prancūzijoje. Cantorel savo sūrių gamyboje siekia išlaikyti autentiškas receptūras, o Lacaune avių pienas – vienas svarbiausių ingridientų. Tai riebus, bet trapios tekstūros ir pikantiško sūraus skonio sūris. Jis gaminamas didelėmis "galvomis", žievė tamsiai ruda, netolygi spalva ir paviršius. Minkštimas geltonos spalvos, nemenkos sūrio ertmės užpildytos žalsvai melsvos spalvos pelėsiu.
Puskietis, mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 60 % riebumo, kilęs iš Prancūzijos regiono Auvergne. Bleu Cremeux spalva yra nuo baltos iki dramblio kaulo, su melsvai žaliu išsikerojusiu pelėsiu, o brandinamas mažiausiai 90 dienų. Šis sūris yra kreminės tekstūros, minkštas bei šiek tiek sūrokas, su mėlynajam pelėsiui būdingu aitrumu.
Dramblio kaulo baltumo, su tolygiai pasiskirsčiusiomis mėlynojo pelėsio akutėmis, sūris. Tai Prancūzijos pasididžiavimas, kurį vertina ir mėgsta visas pasaulis. Šis sūris sviestinės drėgnos konsistencijos, 50% riebumo, brandinamas iki 4 savaičių, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, gaunamo iš nepaprastai gražių Auvergne apylinkių, dar vadinamų Žaliąja šalimi.
Gurmaniškas mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas Auvergne regione, Prancūzijoje. Dažniausiai yra cilindro formos, minkštos tekstūros, švelnaus skonio, turintis vaisių ir grybų prieskonius, 50 % riebumo. Turtinga Auvergne regiono augmenija, šiltos ilgos vasaros suteikia šiam sūriui puikų žemišką skonį bei aromatą.
Angliškas mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 48 % riebumo. Tai cilindro formos, stipraus skonio bei kvapo sūris, kurio mėlynosios pelėsio „venos“ sukuriamos badant sūrio žievę nerūdijančio plieno adatomis, tokiu būdu leidžiant orui pasiekti branduolį. Sūrio brandinimo procesas užtrunka iki 12 savaičių.
Lengvai kreminis, minkštos tekstūros sūris su mėlynuoju pelėsiu ir smulkiomis ertmėmis, susidarančiomis gamybos metu. Pagamintas iš geriausio Bavarijos karvių pieno. Natūralios brandos dėka sūris yra be laktozės, kreminės gelsvos spalvos ir konsistencijos, skonio ir kvapo gama apima nuo švelnaus aromato iki mėlynajam pelėsiui įprasto aštrumo.
Mėlynojo pelėsio sūris, 50 proc. riebumo, kreminės tekstūros, stipraus aromato, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno pagal nuo seno saugomą gamybos receptą. Jo gimtinė yra Auvergne regionas, Pietų Prancūzijoje. Šis regionas pasižymi unikaliu vulkaniniu ir granitiniu dirvožemiu, turinčiu daug mikroelementų, atšiauriu klimatu, dėl kurio išsivystė itin specifinė augmenija, įtakojanti išskirtinį sūrio Azul skonį.
Prancūziškas 69% riebumo, sūris su mėlynuoju pelėsiu, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Po jo subtiliai plona balta pelėsine žievele gali atrasti "kreminę širdį" - minkštą brie sūriams būdingą tekstūrą, išvagotą mėlynojo pelėsio. Visas šis unikalus derinys pasižymi švelniu, turtingu, kreminiu skoniu.
Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno, puikios kreminės tekstūros, padengtas balta plutele, o vidus išvagotas mėlynojo pelėsio skylutėmis. Carré d'Aurillac pagamintas Saint-Mamet-la-Salvetat regione, Prancūzijos pietuose, brandinamas daugiau nei keturias savaites.
Mėlynojo pelėsio Remberter prancūziškas sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, 50% riebumo. Minkštimas šviesiai geltonas, skonis vidutinio aitrumo, su aiškiai jaučiamu pelėsio poskoniu. Sūrio gamyboje naudojamos Penicillium bakterijos, kurios tolygiai plinta brandinimo eigoje sūrį badant ilgomis adatomis.
Rokforo sūris yra vienas iš Prancūzijos sūrių, turinčių įdomiausią istoriją. Antrasis saugomas sūris, kurio daugiausiai suvartojama, po Comté sūrio, Prancūzijoje. Pagamintas iš nepasterizuoto avių pieno, įspūdingos išvaizdos, tirpstantis burnoje, turintis intensyvų aromatą, truputį sūrus, brandintas mažiausiai 9 mėnesius, sūris su mėlynuoju pelėsiu.
Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš šviežio avių pieno, 52% riebumo, vertinamas dėl ypatingai stipraus savo kvapo ir aitroko skonio. Iš viršaus padengtas balta, visuomet šiek tiek drėgna ir blizgia plėvele. Viduje – minkštas, baltos ir dramblio kaulo spalvos, nusėtas mėlynomis pelėsio „venomis“. Apskritai skonio pojūčiai, ragaujant šį sūrį kinta: nuo švelnaus pradžioje, stiprėjančio saldumo, pereinančio į dūmų prieskonį, iki sūrumo, liekančio pabaigoje. Sūris neturi žievės, išorinis sluoksnis valgomas ir yra sūrokas.
Mėlynojo pelėsio, 50 % riebumo sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas ne mažiau kaip 5 savaites. Danablu sūrio gamyboje atsispindi Danijos sūrio gamintojų tradicinė kompetencija ir patirtis. Pienas homogenizuojamas ir termiškai apdorojamas, sūris yra intensyvaus ir pikantiško skonio, lengvai pjaunamas ir šiek tiek trapios tekstūros.
Itališkas, prabangus, mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. 48% riebumo, minkštos, kreminės tekstūros, pasižymintis švelniu skoniu bei subtiliu aromatu.
Itališkas, prabangus, mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas naudojant sūrio gamintojo IGOR tradicijas bei patirtį. Vidutinio brandumo, kreminės konsistencijos, lengvai tepamas sūris. Pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 48% riebumo. Šis sūris turi stulbinamai minkštą - kreminę tekstūrą, tirpstančią burnoje. Šio sūrio skonis nepaliks abejingo nei vieno gurmano.
Itališkas, „ryškus“ ir pikantiškas, mėlynojo pelėsio sūris. 48% riebumo, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, minkštos ir kreminės tekstūros, išsiskiriantis intensyviu ir gana aštroku skoniu.
Blu di Capra – modernus sūris, kuriame dera ožkos pieno ir tradicinio mėlynojo pelėsinio sūrio aromatas. Brandinamas ne ilgiau kaip 50 dienų, tai pusiau minkštas sūris, kuriam būdinga mėlyna spalva suteikiama dėka Penicillium pelėsio.
Fromager Bleu yra minkštas karvės pieno sūris, pagamintas naudojant ultrafiltravimą sūrio gamyboje. Šis metodas pašalina dalį vandens iš pieno, kad būtų sukurta sodri kreminė tekstūra. Mėlynasis penicilis įšvirkščiamas į sūrio sudėtį ankstyvoje sūrio gamybos proceso stadijoje. Marmuras pradeda vystysis lėtai ir įgauna kremiškai saldų mėlyną skonį.
Tobulas originalaus Itališko Gorgonzola sūrio (kreminis sūris, kuriame gausu tauriojo mėlynojo pelėsio) ir Mascarpone sūrio derinys. Dolcetto Gorgonzola & Mascarpone sūris gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno. Sudėtyje yra 73% riebalų.
Gran Riserva Leonardi – „Premium Gorgonzola“, pasižymintis saldžiu skoniu ir intensyviais aromatiniais niuansais: tai išdidus atsidavusio meistriškumo ir kruopštaus atrankos rezultatas.
1896 metais įmonė Boska Holland pradėjo kurti profesionalius sūrio įrankius. Jie pagaminti taip, kad būtų daug lengviau dirbti su sūriu tiek apdorojant, tiek pakuojant.
Peržiūrėti įrankių asortimentą