Unikalaus recepto, baltojo pelėsio prancūziškas sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 60% riebumo. Tai minkštos, kreminės tekstūros sūris, padengtas baltos spalvos plutele. Jo skonis nepaprastai švelnus, salstelėjęs. Spalva gali būti nuo baltos iki kreminės gelsvos.
Cantorel Gigant sūris yra vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje, nepaisant to, kad sūris pradėtas gaminti tik nuo XVIII amžiaus. Cantorel Gigant pavadinimas kilo nuo Normandijos kaimelio, kur šiuo metu stovi Marie Harel – sūrio pradininkės statula. 1855 m. sūris buvo patiektas Napoleonui III, pristatytas kaip sūris iš Cantorel Gigant kaimo. Sūris paliko jam didžiulį įspūdį ir nuo tada tapo visur žinomas Cantorel Gigant vardu. Cantorel Gigant – minkštos, kreminės tekstūros sūris, padengtas baltos spalvos plutele.
Vaisiai (ypač saldžios uogos ir vynuogės), sūrio fondiu, lydytas su juoda duona, taip pat tinka užkandžių, padažų ruošimui.
GėrimaiBaltasis Riesling ar Sauvignon Blanc vynas.