Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Sūriai su baltuoju pelėsiu

Sūris Camembert Gourmet World

Šviežias, 58 % riebumo Camembert‘o sūris yra švelnus, kietas ir trapios tekstūros, turi pieno ir saldumo poskonius. Sūriui bręstant, jis įgyja vientisą, tolygią tekstūrą su balta pelėsine žievele. Ši žievelė valgoma kartu su sūriu. Keptas orkaitėje ar krosnyje Camembert sūris su raudono vyno taure sudaro nepakartojamą duetą.

Kilmės šalis

Lenkija

Brandinimo trukmė

2 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Marie Harel 1791 m. Normandijoje, Prancūzijoje, sukūrė originalų Camembert sūrį iš nepasterizuoto pieno. Šiais laikais labai maža dalis sūrio gamintojų gamina jį naudojant nepasterizuotą pieną tokiu pačiu būdu kaip ir Marie Harel. Sūrio pavadinimas kilęs nuo grybinės bakterijos pavadinimu Penicillium Camemberti, kurios dėka aplink sūrį brandinimo metu susiformuoja ypatingo skonio pelėsine žievelė. Camemebert sūris gali būti vartojamas tik kambario temperatūros, todėl iš žemos temperatūros laikymo sąlygų reikia išimti anksčiau, kad sūris suminkštėtų. Tinkamas kepimui.

Geriausiai tinka su

Maistas

Salotos, makaronų padažai, keptas su tam tikrų vaisių, uogų padažais, medumi, kaip užkandis su įvairia duona.

Gėrimai

Raudonas vynas, pvz. Beaujolais, Chenin Blanc, St Emilion, St Estephe arba Normandijos sidras.