Prancūziškas, minkštas, 60% riebumo balto pelėsio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Sūris yra švelnaus, turtingo skonio, gana riebus su ypatingai glotnia tekstūra ir padengtas balta, plona pelėsio plutele. Tai – idealus sūris kasdieniam jūsų stalui.
Seniausi istoriniai duomenys apie Brie sūrį randami Karolio Didžiojo kronikoje, kur minima, jog imperatorius ragavo sūrį mažame Brie miestelyje 774 m. Pavadinimas kilęs iš Brie miestelio, Seine-et-Marne regiono. Nuo XIX a. pradžios šis sūris buvo žinomas kaip "Karališkas sūris“ ir labai patiko bajorijai. Brie gamyboje naudojamos Penicillium pelėsio bakterijos, kurių dėka kreminės tekstūros sūris pasidengia balta aksomine pelėsio plutele. Rekomenduojama Brie sūrį prieš patiekiant palaikyti kambario temperatūroje maždaug 45 minutes, kad įgautų savo švelniai riešutinį skonį ir minkštą konsistenciją.
Vaisiai, riešutai, tinka užkandžiams, sūrio fondiu, karštų patiekalų ruošimui.
GėrimaiBaltas pusiau saldus vynas, šampanas, raudoni Bordeaux (Bordo) arba Bourgogne (Burgundy) vynai.