Tai bulgarų sūrio kūrėjų pasididžiavimas. Brinza yra gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas sūryme. Minkštas ir trapus 43% riebumo sūris, sūraus bei rūgštoko skonio, turi šiek tiek grūdėtą tekstūrą. Prieš vartojimą patariama keletui minučių pamerkti sūrį į mineralinį vandenį arba pieną, tuomet jis tampa dar gardesnis.
Šio sūrio gamintojas - kompanija Destan įsikūrė 1994 m., Silistros mieste, šiaurės rytų Bulgarijoje. Bulgariškas Brinza sūris tradiciškai yra gaminamas iš ožkų ar avių pieno. Destan kompanijos sūrio meistrai Brinza sūrį gamina tik iš 100% karvių pieno, kuris suteikia sūriui švelnesnį skonį. Pasak legendos, pirmasis bulgariškas brinza sūris atsirado arabų pirklio avies vynmaišyje, kai jis jame nešėsi pieną. Dėl šilumos ir bakterijų poveikio, surūgęs pienas tuomet pavirto sūrio gabalu.
Svogūnai, česnakai, baklažanai, bulvės, mėsos su daržovėmis patiekalai, trintos sriubos. Supjaustytas riekutėmis ir apkeptas folijoje, tinka kaip užkandis.
GėrimaiRiesling, Sauvignon Blanc vynai.