Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Šveicariškas sūris Raclette Le Paysan

Gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, 45% riebumo puskietis sūris. Brandinamas ne mažiau kaip 4 mėnesius. Turi kietą rudos spalvos žievę, sūrio minkštimas yra pusiau kietas, labai tirpus, nuo blyškios dramblio kaulo, gelsvos iki lengvai rudos spalvos. Šis sūris yra grietinėlės skonio ir šiek tiek aitrokas.

Kilmės šalis

Šveicarija

Brandinimo trukmė

4 mėn.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Raclette sūris žinomas nuo XIII amžiaus, kai 1291 m. Wilhelmui Telliui buvo pateiktas kaip pirmasis patiekalas. Jis ženklinamas AOC (pranc. „appellation d'origine contrôlée“, liet. „kontroliuojama kilmė“, angl. PDO -„protected designation of origin“) sertifikuotu ženklu, kas leidžia puoselėti geriausias sūrio savybes, atsirandančias dėl specifinių gamybos metodų, kurie pagal AOC reikalavimus, atitinka tradicinį iš kartos į kartą perduodamą senąjį receptą.

Geriausiai tinka su

Maistas

Keptas su virtomis bulvėmis, mėsos kepsneliais, marinuotais svogūnais, agurkais ar kitomis daržovėmis. Tinka salotų ruošimui, taip pat gali būti tepamas ant duonos.

Gėrimai

Sausas kambario temperatūros baltas vynas, vyšnių likeris, lengvas švelnus alus arba žolelių arbata.