Šveicariškas 48% riebumo, vidutinio kietumo sūris, gaminamas iš nepasterizuoto ir termizuoto karvių pieno. Pasižymi minkšta ir burnoje tirpstančia tekstūra, sūrio pjūviuose matyti mažos skylutės. Skonis aštrokas, turi riešutų ir vaisių poskonį, pasižymi stipriu aromatu.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
AAppenzeller yra vienas iš geriausiai vertinamų Šveicarijos sūrių. Pirmą kartą dokumentuose paminėtas daugiau nei prieš 700 metų ir iki šiol yra vertinamas sūrio žinovų. Tai karvių pieno sūris iš Šveicarijos Appenzell regiono. Kaip ir daugeliui kulinarinio paveldo sūrių, Appenzeller sūriui suteiktas saugomos kilmės vietos sertifikatas (pranc. AOC – „appellation d'origine contrôlé“ arba angl. PDO – „protected designation of origin“, liet. „saugoma geografinės kilmės nuoroda“). Šis sūris išsiskiria ir tuo, kad yra mirkomas sūryme, kuriame atsiskleidžia žolelių ir prieskonių mišinių skonis. Tai jam suteikia neįprastą skonį. Be to, brandinimo laikotarpiu sūris reguliariai nuplaunamas vynu arba sidru, kuris sukuria vaisinį poskonį ir aromatą.
Tinka su šviežiais vaisiais, užkandžių ar karštų patiekalų, desertų su sūriu gaminimui, arba valgomas vienas kaip užkandis.
GėrimaiBaltasis Riesling arba raudonasis Pinot Noir vynai.