Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Norvegiškas rudasis sūris Gudbrand

Klasikinis norvegų pusryčių stalo sūris, pagamintas iš sumaišyto karvių ir ožkų pieno, suteikiančio sūriui ypatingą skonį. Tai sūris, turintis rusvą atspalvį bei karamelinį poskonį. Tinka padažams, sumuštiniams ir kitiems patiekalams ruošti.

Kilmės šalis

Norvegija

Pieno rūšis

karvių, ožkų pienas

Istorija ir išskirtinumas

Pradėtas gaminti Norvegijoje, laikomas vienu iš labiausiai žinomų tradicinių norvegiškų maisto produktų, svarbi norvegų gastronominės ir kultūrinės tapatybės ir kulinarinio paveldo dalis. Šio sūrio tekstūra tvirta, bet šiek tiek minkštesnė nei, pavyzdžiui, "Gouda" sūrio, ir puikiai tinka pjaustyti bei formuoti. Skonis yra saldus ir geriausiai apibūdinamas kaip karamelinis. Gamybos procesas paprastas: virinamas vanduo, likęs iš ožkos pieno išrūgų, taip karamelizuojasi jame esantis cukrus. Gauta grietinėlė paliekama atvėsti, o atvėsusi jau laikoma paruoštu norvegišku ruduoju sūriu. Gali būti valgomas iš karto.

Geriausiai tinka su

Maistas

Tepamas ant sumuštinių, traškios duonelės, sausainių arba naudojamas padažų gamybai.

Gėrimai

Karšti gėrimai (pvz. kava arba arbata).