Karaliaujantis sūris ir tikra klasika – nuostabusis čederis. Tradiciškai pagamintas čederis ir gelsvos spalvos, kietos, lūžtančios struktūros ir aštroko, riešutus primenančio skonio. Prasidėjęs nuo klasikinio skonio, šiuo metu čederis gaminamas įvairių skonių. Gamintojas Old Irish Creamery siūlo rinktis iš šių skonių: natūraliai rūkytas airiško ąžuolo dūmu; su česnakais ir žolelėmis; su aitriaisiais pipirais; su mėlynėmis; su graikiniais riešutais; su laiškiniais česnakais; su raudonu vynu; su airišku porterio alumi (Guinness); su airišku viskiu (Jameson); su spanguolėmis; su kariu; su Murphy's Irish Stout alumi; Luck O‘ Irish (trijų sluoksnių/skonių).
Šaltiniuose čederio sūris minimas jau nuo XII amžiaus, kilęs iš Somerseto grafystės Čederio miestelio, nuo to ir gavęs savo vardą. Old Irish Creamery prekinis ženklas pasižymi savo išskirtine produktų kokybe, sūriai gaminami tik iš ypatingai aukštos kokybės ingredientų, kurie 100 procentų yra natūralūs. Senas tradicijas puoselėjantis šeimos ūkis atsakingai vertina savo sūrius ir tik aukščiausios klasės produkcija iškeliauja į prekybą. Šis gamintojas yra laimėjęs aukso, sidabro ir bronzos apdovanojimus tarptautiniame sūrių konkurse (World Cheese Awards)2008 metais Dubline ir 2009 metais Gran Kanarijoje, ir pasaulio didžiausioje tarptautinėje sūrių parodoje, kuri kasmet vyksta Nantwich mieste, Anglijos Češyro grafystėje, taip pat nacionaliniuose Airijos renginiuose.
Naudojamas labai plačiai. Pagardinti įvairiems patiekalams: makaronams, apkepams, mėsainiams, suteikia ypatingą, šiek tiek pikantišką skonį, taip pat kaip užkandis patiekiamas ant sūrio lentos.
GėrimaiŠis sūris puikiai dera su Cabernet Sauvignon arba Chardonnay vynu, stiprius elis rūšies alumi,i pusiau sausu, stipriu sidru