Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Spalvotas čederio sūris Cheese World

Tai spalvotas čederio sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, 50% riebumo. Šis sūris yra puskietis, švelnaus skonio, tvirtos konsistencijos, be akučių, turintis lengvą riešutinį poskonį. Šio čederio spalva - švelni oranžinė, išgaunama perdirbant anato augalo sėklas.

Kilmės šalis

Lenkija

Brandinimo trukmė

4 sav.

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Čederio sūrio pavadinimas kilęs iš Čederio miestelio, esančio Anglijoje Somersetšyro grafystėje, kuriame jis pirmą kartą buvo pagamintas. Tiksli atsiradimo data nežinoma, tačiau istoriniuose šaltiniuose minimas nuo 12 a. Čederio sūrio standartizavimas ir gamybos modernizavimas įvyko 19 a., šio proceso autoriumi vadinamas pienininkas Joseph Harding (kai kur vadinamas „Čederio sūrio tėvu“). Šiuo metu čederio tipo sūrių segmentas yra didžiausias pasaulyje: nuo blyškiai gelsvos spalvos iki oranžinės, nuo 4 sav. brandinimo iki 15 mėn., nuo švelnaus skonio iki aštraus. Spalvoto čederio gamyba pradėta 1860 m. Tikroji priežastis, kodėl jis buvo pradėtas gaminti taip ir liko neaiški. Tiesiog Joseph Harding nusprendė, kad vartotojams reikia pasiūlyti ne tik gryną produktą, tačiau ir pabandyti jį dažyti anato pagalba. Čederio mėgėjams tai patiko.

Geriausiai tinka su

Maistas

Padažai, sumuštiniai, trintos sriubos. Lydomas ant troškintų daržovių, tarkuojamas ant užkepamų produktų, makaronų, karštų sumuštinių.

Gėrimai

Bordo, Bordeaux AC, Rioja DOCa, Toskanos Chianti DOCG Riserva vynai.