Angliškas, puskietis, drėgnos tekstūros, trapus sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, 44 % riebumo. Brandinamas ne mažiau kaip 3 savaites, įspūdingai suderintas su sodriomis raudonomis spanguolėmis.
Wensleydale sūris gaminamas nuo 1150 m. Wensleydale slėnyje, Šiaurės Jorkšyro grafystėje, Cisterų vienuolių. Pavadinimas kilęs nuo Wensley kaimelio, esančio upės Ure slėnyje. Gamintojas Ilchester 1962 m. pirmasis Anglijoje pradėjo gaminti maišytus sūrius. Ilchester įspūdingai suderino tradicinį Wensleydale sūrį su sodriomis spanguolėmis. Siekiant užtikrinti spanguolių sultingumą 24 valandas prieš gamybą jos laikomos cukraus sirupe. Tai angliškų sūrių novatorius ir yra populiariausias iš visų sūrių su uogomis rūšių. Geriausio novatoriško sūrio nominacijos laimėtojas Maisto Marketingo ir Gamybos apdovanojimuose Anglijoje.
Desertai (pyragai ir kt.), salotos, daržovių ir mėsos patiekalai, ypač patiekalai su kalakutiena.
GėrimaiIspaniškas vynas Rioja.