Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą
Sūriai ir pieno gaminiai Puskiečiai sūriai

Penkių sūrių rinkinys Selection de France

Selection de France - tai penkių sūrių rinkinys, puikiai tinkantis gurmanams. Šį rinkinį sudaro nepakartojamo skonio prancūziški sūriai: Fourme d'Ambert, St-Nectaire, Tomme Noire, Cantal Jeune, Pur Brebis.

Kilmės šalis

Prancūzija

Pieno rūšis

karvių pienas

Istorija ir išskirtinumas

Fourme d'Ambert - vienas iš seniausių prancūziškų sūrių, menamų nuo Romos laikų. Tai pusiau kietas, mėlynojo pelėsio, cilindro formos, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, brandinamas mažiausiai 2 mėnesius, 50% riebumo, švelnaus vaisių skonio, persipynusio su grybų poskoniu, sūris. St-Nectaire - tai Prancūzijos pasididžiavimas, 45% riebumo, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, šiek tiek sūrus su riešutiniu poskoniu, nuo baltos iki geltonos spalvos sūris turi pilkšvą žievelę, viduje yra kreminės tekstūros. Tomme Noire - tai prancūziškas, pusiau kietas, fermentinis sūris. Jis kreminės tekstūros, šiek tiek sūroko skonio, 50 % riebumo, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, turintis šviesią dramblio kaulo spalvą. Sūris padengtas juodu vašku, kuris išlaiko nepakitusias sūrio savybes visą jo galiojimo laikotarpį. Cantal Jeune - tai vienas iš seniausių sūrių Prancūzijoje, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno. Puskietis, 45% riebumo sūris kilęs iš Auvergne regiono. Cantal Jeune yra jaunas sūris, cilindro formos, gaminamas iš Salers veislės karvių pieno, brandinamas nuo 30 iki 60 dienų. Jis padengtas plona pilka - dramblio kaulo spalvos plutele, tekstūra minkšta, granuliuota, blyškiai geltonos spalvos. Tai šviežias, saldus, pieno skonio sūris, turintis lengvą riešutų bei vanilės poskonį. Pur Brebis - tai pusiau kietas prancūziškas sūris, pagamintas iš pasterizuoto avių pieno, lygaus paviršiaus, elastingas, šiek tiek sūraus, riešutinio skonio.

Geriausiai tinka su

Maistas

Valgomas kaip užkandis.