Vienas žinomiausių ispaniškų sūrių, kuris gaminamas Lamanša regione ir tik iš Manchega veislės avių pieno. 50 % riebumo, intensyvaus skonio bei standžios ir kartu purios konsistencijos sūris yra ilgai išliekančio išraiškingo kvapo, lengvai pikantiško skonio, su avių pieno poskoniu ir nuo baltos iki gelsvai dramblio kaulo spalvos.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
Manchego – klasikinis Ispaniškas avių pieno sūris gaminamas La Mancha regione iš Manchega veislės avių pieno. Ispanijos archeologai atrado įrodymų apie Manchego sūrio gamybą La Mancha regione dar Bronzos amžiuje. Manchego sūris turi istoriškai susiklosčiusias ir literatūriškai apdainuotas gamybos tradicijas. Šį nuostabų Ispanišką sūrį aprašo Migelis de Servantesas savo garsiajame kūrinyje „Don Kichotas iš Lamanšo“. Manchego sūris ženklinamas D.O.P. (isp. „denominación de origen protegida“, angl. POD – “protected designation of origin”, liet. „saugoma kilmės vietos nuoroda”) kokybės ženklu, kas leidžia puoselėti geriausias sūrio savybes, atsirandančias dėl specifinių gamybos metodų, kurie pagal DOP reikalavimus, atitinka tradicinį iš kartos į kartą perduodamą senąjį receptą.
Vaisiai (figos, svarainiai, vynuogės, datulės), alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, traški duona.
GėrimaiVynai iš La Mancha regiono: raudonieji (Tempranillo), baltieji (Verdejo).