Savito sviestinio, vaisių ir karamelės skonio bei puikaus aromato sūris. 49 % riebumo sūrio masė yra šviesios dramblio kaulo spalvos, o tekstūra minkšta, tačiau tvirta. Šis puikus sūris gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno ir brandinamas ne mažiau kaip 6 mėnesius.
PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.
Apima žemės ūkio produktus, kurie pagaminti, apdoroti ir paruošti tam tikroje geografinėje teritorijoje, naudojant pripažintas žinias.
Griujeris - tai kietasis šveicariškas sūris, kuris jau nuo XII a. pagal tradicinį receptą yra gaminamas Griujerio regione Friburgo kantone. Griujeris yra ženklinamas A.O.C (ptranc. “appellation d'origine controlee”, angl. PDO -“protected designation of origin”, liet. kontroliuojama kilmė) ženklu, kas leidžia puoselėti geriausias šio sūrio savybes, atsirandančias dėl specifinių gamybos metodų, kurie pagal AOC reikalavimus, atitinka tradicinį iš kartos į kartą perduodamą senąjį receptą.
Šveicariškas sūrio fondiu. Tarkuotas ant keptų daržovių, kitų karštų patiekalų.
GėrimaiLengvas vaisinis vynas arba Cabernet Sauvignon, Merlot vynai.