The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Upėtakių filė pagardinta Tête de Moine sūriu

45 min.
4 servings
Made with Swiss cheese Tete de Moine

Ingredients

  • 8 upėtakių filė;
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų;
  • 40 g sviesto;
  • vieno smulkinto česnako;
  • sauja pjaustyto svogūno;
  • žiupsnelio šafrano;
  • 100 ml baltojo vyno;
  • 60 g grietinės;
  • 30 ml obuolių sidro acto.
  • 4 gūžių lapinių salotų;
  • sezoninių daržovių;
  • Briuselio kopūstų;
  • 20 g kepintų moliūgų sėklų;
  • 12 roželių de Tête de Moine sūrio.

Preparation

  • 01
    Supjaustykite upėtakių filė juostelėmis. Įtrinkite druska ir pipirais. Ištirpinkite sviestą, sudėkite paruoštas žuvų juostelės ir apkepkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite kol atvės. Į keptuvę sudėkite česnakus ir svogūnus, apšlakstykite juos baltu vynu ir įdėkite grietinės. Virkite padažą vis pamaišant ir jam užvirus supilkite obuolių actą ir pagardinkite šafranu. Didelės lėkštės centre sudėkite salotas. Aplink sudėliokite žuvies juosteles ir atsargiai apšlakstykite šilto šafrano padažu. Papuoškite Tête de Moine sūrio roželėmis, moliūgų sėklomis ir Briuselio kopūstais. Patiekite su duona. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI