The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Uogų ir ožkos sūrio salotos

45 min.
2 servings

Ingredients

  • 1 vidutinio raudonojo svogūno;
  • ¼ puodelio rapsų aliejus.
  • 1 pakelio salotų;
  • ¼ stiklinės kapotų graikinių riešutų;
  • ½ stiklinės vynuoginių pomidorų;
  • 1 stiklinės šviežių uogų, pavyzdžiui, braškių, gervuogių, aviečių ir mėlynių;
  • 100 g Capra ožkos sūrio;
  • 2 šaukštų acto;
  • ¼ šaukštelio citrinos sulčių;
  • 1 ½ šaukštelio cukraus;
  • druskos ir pipirų.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Ištepkite skardą su šiek tiek rapsų aliejaus, sudėkite supjaustytus svogūnus, apibarstykite druska ir pipirais ir dėkite kepti į orkaitę, kol svogūnai sumikštės ir karamelizuosis. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite. Salotas, graikinius riešutus, pomidorus, uogas ir sūrį, o taip pat pakepintus svogūnus sudėkite į didelį dubenį. Supilkite actą, citrinos sultis, cukrų, druską ir pipirus į indą ir viską gerai išplakite. Pamažu pilkite aliejų ir plakite kol užpilas šiek tiek sutirštės. Užpilą supilkite ant dubenyje esančių ingredientų. Patiekite iš karto. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI