The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Brebille sūris salotų pataluose

45 min.
2 servings

Ingredients

  • 80 g įvairių salotų lapų (gali būti gražgarstės, trūkažolės);
  • 2 pakuotes Brebille avių sūrio;
  • Bayonne kumpio;
  • Phyllo tešlos ( 2 lakštų);
  • Aliejaus (pageidautina riešutų);
  • Acto, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Preparation

  • 01
    Supjaustykite sūrį į kelis storus sluoksnius. Phyllo tešlą supjaustykite kvadratais (jums prireiks 2-3 kvadratėlių tešlos vienai porcijai). Tešlos kvadratėlius sudėkite vieną ant kito. Kumpio gabalėliais apvyniokite sūrį. Tuomet dėkite jį į Phyllo tešlą ir suformuokite iš tešlos rožytę (kaip pavaizduota paveikslėlyje). Ryšulėlį aptepkite riešutų aliejumi ir pakaitinkite 225 ⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min, kol tešla lengvai pagels. Kiekvieną ryšulėlį dėkite į lėkštėje išdėliotas salotas. Salotų lapus apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite juodaisiais pipirais ir jei reikia, druska (druskos daug nedėkite, nes kumpis ir taip yra sūrus). Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI