The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Prancūziška tiršta svogūnų sriuba

60 min.
2 servings

Ingredients

  • 5 šaukštų sviesto;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelių;
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • 3 - 4 stiklinės virtos moliūgų košės;
  • 2 stiklinės vištienos sultinio;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 2 - 3 stiklinės tarkuoto Saint Nectaire sūrio.

Preparation

  • 01
    Į puodą įdėkite sviestą ir jį išlydykite. Sudėkite svogūnus, česnakus, lauro lapus, čiobrelius, prieskonius, supilkite sultinį. Virkite 25-35 minutes, nuolat maišant, kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Išimkite lauro lapų ir čiobrelių šakeles ir sudėkite moliūgų košę, supilkite tarkuotą sūrį. Dar virkite apie 15 – 20 minučių. Patiekite karštą su prancūzišku skrebučiu. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI