The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Porų ir čederio sūrio Black Bomber pyragas su graikiniais riešutais ir brendžio padažu

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 150 g Black Bomber čederio sūrio;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 100 g porų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 500 g greitai iškepančios jau paruoštos tešlos;
  • 10 ml brendžio;
  • 5 ml sidro acto;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus.

Preparation

  • 01
    Tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą, suformuojami iš tešlos krepšelį – tartaletę. Supjaustykite porus, graikinius riešutus ir pakepinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, bet ne kol pakeis spalvą! Dėkite porus ir graikinius riešutus į tartaletę. Black Bomber sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir berkite ant porų ir riešutų. Suplakite kiaušinius ir grietinėlę – šį mišinį supilkite į tartaletę. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol dailiai apskrus ir kiaušiniai iškeps. Keptuvėje pakaitinkite brendį, sidro actą ir alyvuogių aliejų. Šiuo padažu apšlakstykite pyragą prieš tiekdami. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI